• Instappers.


  Een geweldige keuze voor de normale dag. Of je nu naar school gaat of je bent aan het werk waar casual schoenen zijn toegestaan. Dan zijn dit soort sneakers meer dan geschikt. Tevens voor vrije tijd en uitgaan naar een bar of bioscoop is geen probleem voor deze stijl.


  Instappers

 • Espadrilles.


  Je bent vlot, fris zit vol met energie? Dan passen de sportieve sneakers helemaal bij jouw karakter. Je hoeft er niet mee te rennen of naar de sportschool te gaan, al kan dat wel. Bij je dagelijkse outfit past altijd wel iets energieks. Kijk maar naar de uitvoeringen die je in deze snelle categorie vindt.


  Espadrilles

 • Pantoffels


  Je kent het gevoel vast wel. Na een heerlijk ontspannen douche in een zachte warme badjas kruipen en aan de voeten doe je? Ja een eveneens relaxte schoeisel, de pantoffel. Aan de binnenkant bekleed met onder andere schapenvacht en fluweel aanvoelende andere materialen. Verwen jezelf met een paar pantoffels die je wel verdiend hebt.


  Pantoffels

 • Bandschoenen


  De bandschoen is apart in elk opzicht. Het heeft niet alleen een uiterst vrouw vriendelijke sluiting (wat er ook nog eens geweldig uitziet) maar ook de vormgeving die wordt doorgetrokken over het hele uiterlijk van deze lage schoen. Elk merk en model komt zo met een eigen visie op mode en karakter. Welke past het beste bij jou?


  Bandschoenen

 • Slippers


  Bij lage schoenen denken we niet altijd direct aan slippers, en dat is jammer. Heel veel modellen zijn meer dan geschikt om mee te begeven in openbare ruimten en winkelcentra's. Kijk eens naar onze afbeelding, is het geen plaatje?


  Slippers

 • Lage sneakers


  Voor een vlot en sportief uitzien, wat is er dan beter dan de sneaker? Iets met schoenen heeft een wel heel brede horizon in sneaker-fashion. Bij ons zie je dan elke dag dan ook iets anders. Als je nu niet kan slagen, dan doe je dat morgen zeker te weten.


  Sneakers

 • Sandalen


  We geven het direct toe, niet elke sandaal is laag. Maar o jee, die lage sandalen die we hebben willen we je zeker niet onthouden. Gemakkelijk aantrekbaar, met een geheel vlakke zool of misschien toch met een klein hakje? Als je twijfelt, dan neem je ze gewoon allebij.


  Sandalen

 • Niet tevreden? vertel het ons. Tevreden? vertel het anderen.Wat is het verschil

Het is een veel voorkomende misvatting dat halfhoge wandelschoenen (met een hogere enkelmanchet) alleen bedoeld zijn om extra ondersteuning voor de enkel te bieden.

De verschillen tussen halfhoge laarzen en laag uitgesneden schoenen is veel en gevarieerd.

Ten eerste laten we het feit dat medio-schoenen wat extra enkelsteun bieden niet weglaten (wat zeker van pas komt als je een zware rugzak op je rug draagt, waardoor je zwaartepunt hoger wordt en je meer kans maakt om te overbalanceren) .

Maar medio-laarzen bieden ook andere functies, zoals extra bescherming van de enkel tegen snijwonden, schaafwonden en kneuzingen, die al te vaak voorkomen als u een goed onderhouden parcours aflegt. Ze zijn ook efficiënter in het droog houden van de voeten als het pad in de diepte of in de modder of smeltende sneeuw ligt.

Halflaarzen hebben meestal een of twee metalen veterhaken aan de enkel. Hiermee kunt u de veters efficiënter spannen en tijdens een zware wandeling veilig op hun plaats houden.

In gebieden waar slangen en andere vervelende dingen zich verbergen, zorgen middelzware laarzen voor extra bescherming van de huid tegen bijt of steken. (Wie houdt er niet van een beetje extra gemoedsrust?)

De hogere kraag kan ook beter steentjes en vuil buiten houden tijdens het verkennen van rotsachtige, ongelijke landschappen. (Wat is er meer frustrerend dan stof en kiezels tussen je tenen in?)

Aan de andere kant komt de enkelflexibiliteit van laag uitgesneden wandelschoenen goed van pas bij het beklimmen van steile hellingen en rotswanden over meren en beekjes. (Dit kan lastiger zijn als de enkel meer beperkt is bij laarzen met tussensnit.)

Ervaren wandelaars, die meer oefenen met de juiste plaatsing van de voet op oneffen terrein, zullen hun enkels minder snel verdraaien, zodat ze minder afhankelijk zijn van de toegevoegde enkelsteun van middelhoge laarzen.

Laag uitgesneden schoenen hebben de neiging om lichter en minimalistischer te zijn dan halfhoge laarzen, waardoor ze populairder zijn voor kortere wandelingen langs goed onderhouden paden.

Low-cut schoenen kunnen ook worden gedragen in meer casual instellingen, zoals achtertuin barbecues en lokale sportevenementen. (Halfhoge wandelschoenen kunnen op zondagochtend een beetje hardcore lijken op je plaatselijke plantenkwekerij!)

Aan het eind van de dag hangt het type wandelschoenen dat u kiest af van uw ervaring en uw persoonlijke voorkeur. Als u nog niet bekend bent met de wandelomgeving, wilt u misschien beginnen met eenvoudigere wandelingen en laag uitgesneden, lichte schoenen. Maar als je duikt in je eerste mega-wandeling met een zware rugzak, zul je waarschijnlijk een medio-boot prefereren voor extra bescherming en stabiliteit.